11 februari: In het gastgezin
Vandaag toegekomen in het gastgezin. Ik had toch wel wat zenuwen. Uiteindelijk valt het best wel mee, maar het voelt allemaal nog wat onwennig aan. De ouders kunne niet zo vlot Engels en ik moet vaak 'sorry, what did you say?' zeggen. De kinderen zijn wel super vriendelijk en ze verstaan en praten beter Engels dus met hen kan ik wel goed communiceren.
Ik heb vanavond iets heel zwaars gegeten, ben even de naam vergeten, en ik hoop dat mijn maag het kan verdragen want het eten is hier wel lekker, maar heel zwaar en je krijgt grote porties.
De wc is hier een gat in de grond, er liep daarjuist een kakkerlak weg toen ik het deksel wegdeed. Brrrr! Ze hebben een douche, maar die is kapot, de gastmama zei dat die morgen gemaakt ging worden, ik dacht bij mijn eigen ‘ja, dat zal wel'. Dus moet ik het met een emmer te doen en een kopje. Verrassend genoeg gaat dit perfect, je maakt lichaamsdeel per lichaamsdeel nat en dan zeep je je in en dan spoel je je weer helemaal af, enkel de haren zijn wat moeilijker om uit te spoelen. Ik gebruik nog geen één hele emmer, terwijl ik thuis vaak liters laat stromen uit de douche. Toch een andere manier van omgaan met water hier. Het is hier wel stukken warmer en zo'n koude douche is dus echt wel welkom, thuis zou ik dit niet kunnen puur omdat het te koud is.